Το βιογραφικό του 5χρονου αγοριού που αριθμεί 15 σελίδες

Δημοσιεύτηκε: 05/11/2018 - 21:41

Το βιογραφικό σημείωμα ενός 5χρονου αγοριού στη Σαγκάη έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον τόσο των Μέσων Ενημέρωσης όσο και των social media. Και ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι απαρτίζεται από 15 ολόκληρες σελίδες!

Ναι σωστά διαβάσατε, 15 σελίδες που περιγράφουν τον χαρακτήρα του, τη «μοναδική προσωπικότητά του», τα «πλούσια χόμπι του», τις «πολύχρωμες» εμπειρίες του. Αυτό το βιογραφικό ευελπιστούν οι δικοί του πως θα αποτελέσει το διαβατήριο για να γίνει ο πιτσιρικάς δεκτός σε ένα ιδιωτικό σχολείο. Υπάρχουν ειδικά κεφάλαια στα οποία αναφέρεται η αγάπη του για την οικογένεια και τις εκπαιδευτικές αξίες, καθώς επίσης και αναλυτική λίστα με τα βιβλία που έχει διαβάσει μέσα στο 2018.

Σύμφωνα μάλιστα με την εφημερίδα «South China Morning Post» του Χονγκ Κονγκ, το βιογραφικό αναφέρει πως ο 5χρονος έχει διαβάσει 10.000 βιβλία! Και όλα αυτά πριν καν πάει στο δημοτικό.

Στις πρώτες σελίδες αναφέρεται, μεταξύ άλλων, πως η μητέρα του νεαρού πιστεύει ότι η σκέψη πρέπει να είναι δια βίου συνήθεια, ενώ σε κάποιο άλλο σημείο αναφέρει πως «η ζωή είναι ένας μαραθώνιος και η ηλικία μια ασήμαντη λεπτομέρεια»...

Φωτογραφίες του σημειώματος έχουν δημοσιευθεί σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Κίνας και έχουν αποσπάσει χιλιάδες σχόλια, τα περισσότερα εκ των οποίων επικριτικά για τον τρόπο που οι γονείς αντιμετωπίζουν το παιδί.

«Η ευτυχισμένη παιδική του ηλικία σίγουρα καταστράφηκε», σχολίασε κάποιος στο Weibo, ενώ κάποιος άλλος έγραψε: «Αγχώνονται πολύ από τους περιορισμένους εκπαιδευτικούς πόρους της Κίνας και αντιδρούν υπερβολικά».

Τα ιδιωτικά σχολεία στη Σανγκάη είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικά και για τον λόγο αυτό οι γονείς φτάνουν σε ακραίες επιλογές για να βοηθήσουν τα παιδιά τους. Ωστόσο όπως αναφέρει η South China Morning Post από τον Φεβρουάριο οι αρχές της Σαγκάης απαγόρευσαν από τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να δέχονται βιογραφικά σημειώματα παιδιών και να αξιολογούν τους γονείς τους ως μέρος της διαδικασίας...

πηγη: newbeast.gr

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.