«Συναγερμός» στο Παρίσι: Η αστυνομία αναζητά Αφγανό πρόσφυγα που σχεδιάζει επίθεση

Δημοσιεύτηκε: 05/08/2016 - 04:55

«Συναγερμός» έχει σημάνει στο Παρίσι καθώς η γαλλική αστυνομία αναζητά έναν Αφγανό που εικάζεται ότι σχεδιάζει επίθεση στη γαλλική πρωτεύουσα.

Λίγες εβδομάδες από το μακελειό στη Νίκαια με τους 84 νεκρούς, μετά τη σφαγή του 86χρονου ιερέα Ζακ Αμέλ και έπειτα από το «χτύπημα» της 13ης Νοεμβρίου που έμεινε χαραγμένο στη μνήμη όλων των Γάλλων, το Παρίσι βρίσκεται και πάλι σε επιφυλακή.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας έδωσαν στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του Αφγανού, ο οποίος έχει αιτηθεί άσυλο από τη Γαλλία, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό το όνομα του.

Σύμφωνα με γαλλικά δημοσιεύματα, ο άνδρας φέρεται να εισήλθε στη χώρα πριν δύο μήνες, ενώ οι αρμόδιες αρχές κάνουν λόγο για «απειλή επικείμενης επίθεσης».

Όλα αυτά, ενώ το Ισλαμικό Κράτος έδωσε στη δημοσιότητα νέο βίντεο με απειλές κατά της Γαλλίας, με έναν τζιχαντιστή να φωνάζει ενώπιον κάμερας: «Κάψτε τους Γάλλους».

Εν τω μεταξύ, ισχυρές είναι οι αστυνομικές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στην πρωτεύουσα και δη στις όχθες του Σηκουάνα για να αποτραπεί οποιοδήποτε ενδεχόμενο επίθεσης στην περίφημη «Πλαζ του Παρισιού».

Δρακόντεια, λοιπόν, είναι τα μέτρα ασφαλείας για το φεστιβάλ που πραγματοποιείται κάθε χρόνο, κατά το οποίο οι πολίτες του Παρισιού μπορούν να απολαύσουν χαλαρές στιγμές στην… παραλία του Σηκουάνα.

Μάλιστα, έπειτα από την επίθεση με φορτηγό στη Νίκαια, έχει αποκλειστεί η πρόσβαση σε οχήματα στις εισόδους της «πλαζ».