Πόλεμο εναντίον του Τραμπ εξαπολύουν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες!

Δημοσιεύτηκε: 14/11/2017 - 16:45

Χρησιμοποιώντας το "χαρτί" της ρωσικής εμπλοκής

Αντιμέτωπος με την κριτική δύο πρώην διευθυντών των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών βρέθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ μετά την φραστική επίθεση που έκανε εναντίον τους σχετικά με τα σχόλια τους για την συζήτηση που είχε ο ίδιος με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στο Βιετνάμ, μεταδίδει το CNN.

Ο πρώην διευθυντής της Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ (NSA) Τζέιμς Κλάπερ δήλωσε στην εκπομπή του CNN “State of the Union” ότι η υποβάθμιση της απειλής εμπλοκής της Ρωσίας στην προεκλογική εκστρατεία του 2016 αποτελεί κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ. Ο Κλάπερ υποστήριξε επίσης, ότι η στάση αυτή του Τραμπ επιτρέπει σε χώρες όπως, η Ρωσία και η Κίνα “να παίζουν” με τον θεσμό του προέδρου των ΗΠΑ.

Ο πρώην διευθυντής της CIA Τζον Μπρέναν δήλωσε ότι ο Τραμπ επιτρέπει στον Πούτιν να “ξεφύγει” από τις προσπάθειες της Ρωσίας για την διατάραξη των αμερικανικών προεδρικών εκλογών.

Μιλώντας δίπλα στον Μπρέναν, ο Κλάπερ είπε: “Η απειλή που αντιπροσωπεύει η Ρωσία, όπως είπε ο Τζον, είναι προφανής και ξεκάθαρη. Η προσπάθεια να παρουσιαστεί με οποιαδήποτε άλλο τρόπο, με αφήνει άναυδο, ενώ το γεγονός αυτό, αποτελεί κίνδυνο για την χώρα,” τόνισε. Ο Κλάπερ που εργάζεται πλέον ως αναλυτής στο CNN έκανε τις παραπάνω δηλώσεις αναφορικά με την στάση που τηρεί ο Τραμπ στο ζήτημα που έχει προκύψει με το ενδεχόμενο ρωσικής εμπλοκής στον προεκλογικό αγώνα του 2016.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του Μπρέναν, η στάση του Τραμπ “δείχνει τον τρόπο στον Πούτιν” προκαλώντας κι άλλες χώρες να επηρεάσουν τις εξελίξεις στην πολιτική ζωή των ΗΠΑ. Ο Κλάπερ παρενέβη στην τοποθέτηση του Μπρέναν υποστηρίζοντας ότι: “Τόσο οι Κινέζοι όσο και οι Ρώσοι νομίζουν ότι μπορούν να παίξουν μαζί του”.

Ο Μπρέναν υποστήριξε ότι η επιτυχία του Πούτιν με τον Τραμπ οφείλεται στα κολακευτικά του σχόλια για τον Αμερικανό πρόεδρο. Ο Μπρέναν εκτιμά ότι ο Ρώσος πρόεδρος θα μπορούσε “για οποιαδήποτε λόγο να εκβιάσει” τον Τραμπ. “Πρόκειται για έλλειψη εμπειρίας, άγνοια” είπε ο Μπρέναν.

Ο πρόεδρος Τραμπ μιλώντας χθες στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Ανόι, προσπάθησε να διευκρινίσει τις δηλώσεις που είχε κάνει το Σάββατο για τον Πούτιν κι αναφορικά με την ειλικρινή στάση του Ρώσου προέδρου για την άρνηση της εμπλοκής του στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές. Ο Τραμπ είπε ότι δεν αποδέχεται την άρνηση του Πούτιν κατά την συνομιλία τους πρόσωπο με πρόσωπο, ενώ απλά πιστεύει ότι ο Ρώσος πρόεδρος ήταν αυθεντικός. “Εκτιμώ ότι αισθάνεται ότι ο ίδιος και η Ρωσία δεν είχαν εμπλοκή στις εκλογές. Αναφορικά με το αν το πιστεύω ή όχι, είμαι με τις μυστικές μας υπηρεσίες, όπως ειδικά συνιστούν οι ηγεσίες τους,” είπε ο Τραμπ.

Ωστόσο, ο Αμερικανός πρόεδρος δεν είπε ξεκάθαρα ότι η Ρωσία είχε εμπλοκή στην διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών του 2016, σύμφωνα με το συμπέρασμα των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών κι αναφορικά με την προσπάθεια της Μόσχας να βοηθήσει την προεδρική υποψηφιότητά του.

Ο Τραμπ χαρακτήρισε επίσης το Σάββατο, ως “πολιτικούς χάκερς” τον Κλάπερ, τον Μπρέναν, αλλά και τον πρώην διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ.

“Αναφέρθηκε σε εμάς ως “πολιτικούς χάκερς” καθώς προσπαθεί να καταστήσει μη νόμιμο το συμπέρασμα των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών,” δήλωσε ο Μπρέναν που ήταν διευθυντής της CIA την περίοδο της προεδρίας του Μπαράκ Ομπάμα, δηλώνοντας ότι θεωρεί την άσκηση κριτικής από τον Τραμπ ως “υπερηφάνεια.”

Σε ερώτηση σχετικά με το αν υπήρξε ενδεχόμενη συνωμοσία της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ με την Ρωσία, ο Κλάπερ είπε ότι “παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε άμεσο αποδεικτικό υλικό για συνωμοσία” στην διάρκεια της θητείας του, ο ίδιος δεν γνωρίζει για τις δραστηριότητες του Τζορτζ Παπαδόπουλου πρώην συμβούλου για θέματα εξωτερικής πολιτικής στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ. Οι δραστηριότητες αυτές, αποκαλύφθηκαν τον προηγούμενο μήνα από δικαστικά έγγραφα, ενώ ο Παπαδόπουλος έχει παραδεχτεί την ενοχή του για ψευδή κατάθεση έναντι του FBI σχετικά με ξένη επαφή του εκτός των ΗΠΑ που βρίσκονταν κοντά στην ρωσική κυβέρνηση.

ΠΗΓΗ

Ετικέτες: