Κούβα: Άνοδο καταγράφει ο αριθμός των τουριστών στη χώρα, παρά τις «εκστρατείες» των ΗΠΑ για να καμφθεί η σημαντικότερη οικονομική δραστηριότητα στη νήσο (κυβέρνηση)

Δημοσιεύτηκε: 11/08/2018 - 00:46

Ο αριθμός των τουριστών οι οποίοι επισκέπτονται την Κούβα καταγράφει άνοδο, παρά τις «εκστρατείες» των ΗΠΑ για να καμφθεί η κυριότερη οικονομική δραστηριότητα στη νήσο, ανακοίνωσαν οι αρχές την Παρασκευή.
Από την 1η Ιανουαρίου ως την 9η Αυγούστου, 3 εκατομμύρια τουρίστες επισκέφθηκαν τη χώρα της Καραϊβικής και η πρόβλεψη για ολόκληρη τη χρονιά, ως τα τέλη του 2018, είναι ότι ο αριθμός των επισκεπτών θα φθάσει τα 5 εκατομμύρια, έναντι 4,5 εκατ. το 2017.
Αυτό αναμένεται να επιτευχθεί «παρά τις εκστρατείες τις οποίες οργανώνει και διευθύνει η κυβέρνηση των ΗΠΑ για να μειωθεί η ροή αμερικανών επισκεπτών προς τη χώρα μας», σχολίασε το υπουργείο Τουρισμού της Κούβας σε ανακοίνωση Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα.
Η Κούβα προσελκύει κάθε χρόνο εκατομμύρια τουρίστες που σαγηνεύουν οι παραλίες της, η γοητεία των αποικιακών κτιρίων των πόλεών της, η φυσική ομορφιά πολλών τοποθεσιών της, αλλά η ασφάλεια που απολαύουν στη νήσο.
Αλλά στα τέλη του Σεπτεμβρίου, η φήμη της δέχθηκε πλήγμα καθώς η Ουάσινγκτον προέτρεψε τους πολίτες των ΗΠΑ να αποφεύγουν να ταξιδεύουν στην Κούβα.
Το 2017, το νησί προσέλκυσε 619.523 αμερικανούς επισκέπτες, αριθμό υπερτριπλάσιο (+217%) σε σύγκριση με εκείνον που είχε καταγραφεί το 2016.
Πέραν των προειδοποιήσεων που έκανε η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ στους αμερικανούς ταξιδιώτες, οι καταστροφές που προκάλεσε ο κυκλώνας Ίρμα στις αρχές του Σεπτεμβρίου έπληξαν ξενοδοχειακές μονάδες.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.