Κοντά σε συλλήψεις για το φονικό στη Λευκωσία - Σημαντικό τεκμήριο στα χέρια της Αστυνομίας

Δημοσιεύτηκε: 20/04/2018 - 14:20

Με αγωνία παρακολουθεί η κοινή γνώμη τις εξελίξεις γύρω από το διπλό φονικό στο Στρόβολο την ώρα που η Αστυνομία εξακολουθεί να μην δημοσιοποιεί οτιδήποτε γύρω από την πορεία των ερευνών. Σύμφωνα, πάντως, με όλες τις ενδείξεις εντός της ημέρας αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να υπάρξουν συλλήψεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο Παναγιώτης Δημόπουλος στην εκπομπή του Active, «Πρωινή Συχνότητα», η Αστυνομία έχει ήδη εντοπίσει ένα εξαιρετικά σημαντικό τεκμήριο βάσει του οποίου θα καθοριστούν τα επόμενα βήματα.

Εντός της ημέρας αναμένεται να ληφθεί γραπτή κατάθεση από τον 15χρονο γιο των θυμάτων, στην παρουσία ψυχολόγων. Χθες ο 15χρονος ανέφερε στην Αστυνομία ότι είδε στο σπίτι δύο κουκουλοφόρους που του είπαν στα κυπριακά ότι «σκοτώσαμε τους γονιούς σου, μεν φωνάζεις και τώρα εννά πάμε για τα λεφτά».

Κατά τον ίδιο, οι δράστες τον κλείδωσαν σε ημιυπόγειο αφού του είπαν να μεν φοβάται και δεν θα τον πειράξουν. Αυτός κατάφερε να ξεκλειδώσει την αποθήκη που τον έβαλαν και να μεταβεί σε γειτονικό σπίτι όπου ανέφερε το συμβάν.

Στη σκηνή έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομίας που άρχισαν έρευνες για να ανακαλύψουν ότι δεν υπήρχαν ίχνη διάρρηξης της οικίας ούτε και ληστείας. Τα ευρήματα αυτά ανέτρεψαν τα όσα γνώριζαν μέχρι εκείνη την ώρα, οπόταν άρχισαν να ερευνούν και άλλα ενδεχόμενα, πέραν αυτού της ληστείας μετά φόνου.

Ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας, σήμερα ή αργότερα, αναμένεται να επισκεφθούν συναδέλφους του 60χρονου καθώς και συμμαθητές ή φίλους του 15χρονου, σε μια προσπάθεια να πληροφορηθούν κατά πόσο αντιμετώπιζε οποιαδήποτε προβλήματα.

Γραπτή κατάθεση αναμένεται να δώσει ο ανήλικος γιος

Δεν ήταν έγκλημα της στιγμής

Στη σκηνή διενεργήθηκε την Πέμπτη αυτοψία από την ιατροδικαστή Ελένη Αντωνίου η οποία ανέφερε πως πρόκειται για διπλή εγκληματική ενέργεια, με ιδίου τύπου τραύματα, προερχόμενα από τέμνον και νήσσον όργανο. Αργότερα έγιναν και οι νεκροτομές στις δύο σορούς. Τα πολλαπλά τραύματα που φέρει ειδικά ο 60χρονος δείχνει μίσος από τον δράστη και φανερώνει πως δεν πρόκειται για έγκλημα της στιγμής που προέκυψε μετά από κάποιο καβγά.

Όπως διαπιστώθηκε, ο δράστης έπιασε στον ύπνο το ζεύγος που το μόνο που κατάφεραν ήταν απλά να προσπαθήσουν να προστατευθούν, βάζοντας το δεξί τους χέρι που δέχθηκε από μια μαχαιριά. Στη συνέχεια ακολούθησε το μοιραίο αφού δεν υπάρχουν άλλα αμυντικά τραύματα. Όπως διαπιστώθηκε, ο 60χρονος δέχθηκε μαχαιριές στην καρδιά και τους πνεύμονες και η σύζυγος του θλαστικό τραύμα της καρωτίδας.

Η Αστυνομία προσπαθεί να ενώσει τα κομμάτια του παζλ ώστε να καταλήξει σε κάποιο σενάριο. Σήμερα αναμένεται να γίνει σύσκεψη των ανακριτών για αξιολόγηση των στοιχείων που έχουν συγκεντρωθεί, ενώ αναμένεται ότι θα κληθεί να δώσει νέα κατάθεση ο 15χρονος.

Τα σκοτεινά σημεία της διπλής δολοφονίας στη Λευκωσία

Εκείνο που απασχολεί τις αρχές είναι πως στο σπίτι του εγκλήματος δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης. Το όπλο του εγκλήματος δεν έχει βρεθεί. Ούτε και ο τρόπος με τον οποίο έφυγαν μετά το έγκλημα οι δράστες. Δεν υπάρχουν ούτε και ενδείξεις ληστείας. Γι’ αυτό και οι αρχές ερευνούν όλα τα ενδεχόμενα.

Στο συμπέρασμα στο οποίο έχουν οδηγηθεί οι αρχές είναι πως πρόκειται για έγκλημα μίσους. Τα τραύματα στα δυο θύματα είναι ίδιου τύπου. Ο 60χρονος μαθηματικός έχει στο σώμα του σχεδόν 30 μαχαιριές. Πολλά από τα τραύματα (έχει από το λαιμό ως τα πόδια) εντοπίστηκαν, μετά τη νεκροτομή από την ιατροδικαστή Ελένη Αντωνίου, στην πλάτη. Η σύζυγός του έχει τραύματα κυρίως στο λαιμό και στο θώρακα.

Τα χτυπήματα στον άτυχο μαθηματικό δείχνουν μίσος από τον δράστη. Δείχνουν πως δεν πρόκειται για έγκλημα της στιγμής (σ.σ. πάνω σε ληστεία για παράδειγμα) ή για δολοφονία μετά από καυγά.

Philenews

 

 

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.