Θα πούμε το τσάι «τσαγάκι», η είδηση που αφορά όλον τον πλανήτη

Δημοσιεύτηκε: 24/11/2017 - 23:59

 

 «Τα ρομπότ ‘αναμφισβήτητα’ θα αντικαταστήσουν εκατομμύρια εργαζόμενους στη βιομηχανία μας σε λίγα χρόνια».

Αυτό λέει καθαρά και ξάστερα ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας τσαγιού Dilmah, σύμφωνα με το Euro2day.

«Μια μεγάλη ρομποτική επανάσταση θα μπορούσε σύντομα να βάλει σε κίνδυνο τη διαβίωση εκατομμυρίων καλλιεργητών τσαγιού σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τον και η αλλαγή θα μπορούσε να συμβεί μέσα σε λίγα χρόνια», τόνισε ο CEO της εταιρείας.

Όπως σχολιάζουν μέσα ενημέρωσης, σε παγκόσμιο επίπεδο, περίπου 13 εκατομμύρια άνθρωποι εμπλέκονται στην παραγωγή τσαγιού.

Τι θα γίνει με όλους αυτούς;

Τι θα γίνει με την παραγωγή τσαγιού; Το παραδοσιακό τσάι θα αλλάξει όπως το ξέρουμε; Τα πάντα θα παράγονται γενετικά μεταλλαγμένα από την τεχνητή νοημοσύνη;

 

Στην εταιρεία τσαγιού Dilmah της Σρι Λάνκα, η διαλογή τσαγιού - ένα βασικό βήμα στην παραγωγική διαδικασία - γίνεται σε μεγάλο βαθμό από ανθρώπους, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε σύντομα να φτάσει σε ένα επίπεδο ώστε να αντικαταστήσει τους υφιστάμενους εργαζόμενους, σύμφωνα πάντα με τον Φερνάντο.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι μέσα σε λίγα χρόνια, θα δούμε ρομπότ ή drones να μαζεύουν τσάι"», δήλωσε, σε ανθρωποειδές ρομπότ που αναπτύχθηκε από την εταιρία Hanson Robotics με έδρα το Χονγκ Κονγκ.

Άρα λοιπόν το μάζεμα βοτάνων να αποτελέσει αποκλειστική δραστηριότητα των ρομπότ, προκειμένου να μην «βλάπτεται η φύση», η οποία παρουσιάζεται ως δικαιολογία για πολλά δεινά που επιβάλλονται στους ανθρώπους.

του Κίμωνα Χαραλάμπους

ΠΗΓΗ

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.