*

Κυριακίδης: «Στόχος να «φύγουμε» από την Πελοπόννησο»

Δημοσιεύτηκε: 11/09/2017 - 08:50

Για τη νέα του θέση ως βοηθός προπονητή του Σωκράτη Οφρυδόπουλου αλλά και τους στόχους της Παναχαϊκής μίλησε ο Ηλίας Κυριακίδης.

Ο 32χρονος assistant coach έχει πλέον κάνει ένα νέο βήμα στην καριέρα του, τονίζοντας σε συνέντευξή του στον ΣΠΟΡ FM 94,6, τα εξής: «Ήταν μία φυσιολογική εξέλιξη στο δικό μου το μυαλό, το να ασχοληθώ με την προπονητική. Έχω την τιμή να εργάζομαι και να συνεργάζομαι με κάποιους ανθρώπους εδώ, στην Παναχαϊκή, πραγματικά, εξαιρετικούς, όπως, για παράδειγμα, τον τεχνικό διευθυντή μας και παλιό συμπαίκτη μου, Κώστα Κατσουράνη, που ορίζει ένα συγκεκριμένο πλάνο. Υπάρχει οικονομική ευρωστία και απόλυτη υγεία στην ομάδα», ήταν, αρχικά, τα λόγια του.

«Πλησιάζει το πρώτο επίσημο παιχνίδι, με την Αναγέννηση Καρδίτσας, στο Κύπελλο και κατόπιν με ΑΕΛ και Παναθηναϊκό. Και περιμένουμε, φυσικά και την κλήρωση του πρωταθλήματος. Ενώ θες να είσαι τυπικός, πάντως, δεν μπορείς να προγραμματίσεις τίποτα, γιατί όλα καθυστερούν στην Ελλάδα», πρόσθεσε.

Για το αυριανό φιλικό με τον Ιωνικό, ανέφερε τα εξής: «Θα αγωνιστώ με τον Ιωνικό! Υπήρξε μία πρόταση από τον Ιωνικό, για να με τιμήσει, επίσης, όμως, θα βραβευτούν και οι Κατσουράνης, Χαλκιάς για την παρουσία τους στην Εθνική ομάδα, όπως και ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος, που ήταν μέλος του Ιωνικού, όταν τον έμαθε η υπόλοιπη Ελλάδα για το καλό ποδόσφαιρο που έπαιζε, με την ομάδα να συμμετέχει στην Ευρώπη και στον τελικό Κυπέλλου

Προέρχομαι από τα τμήματα υποδομής του Ιωνικού και είναι, πραγματικά, μεγάλη μου τιμή και χαρά. Αυτό, είναι κάτι που δεν αγοράζεται με χρήματα. Να περιμένει μία ομάδα έναν παίκτη πάντα. Να είσαι στην καρδιά και στην ψυχή του κόσμου. Αυτό είναι θησαυρός. Στον Ιωνικό, άλλωστε, έκλεισα την καριέρα μου. Είμαι πολύ χαρούμενος. Μακάρι να έχουμε αντίπαλο τον Ιωνικό, που προσπαθεί νόμιμα να μπει στη Football League».

Για την απόφασή του να γίνει προπονητής τόσο νέος και για το πώς «σκοτώνει» κάποιος τον ποδοσφαιριστή μέσα του: «Αυτό που έκανα ως παίκτης ήταν ότι σκεφτόμουν τους πάντες στην ομάδα. Από τον φροντιστή μέχρι τον πρόεδρο. Το πώς θα είμαστε λειτουργικοί. Πώς θα είναι η κοινωνική μας συμπεριφορά, η εικόνα μας. Οπότε, ήταν εύκολο το πέρασμα. Γιατί και τώρα πρέπει να σκέφτομαι για 40 ανθρώπους. Επίσης, δεν ανέλαβα πόστο σε γραφείο. Είναι υπέροχο ότι πατάω στο γήπεδο. Συνεχίζω και φοράω ποδοσφαιρικά παπούτσια, οπότε αυτό με μαλακώνει. Δεν πρέπει να σκοτώνεις τον ποδοσφαιριστή μέσα σου, για να θυμάσαι πάντα ότι απέναντί σου έχεις έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος μπορεί να έχει προβλήματα στο σπίτι του, με τη σύζυγό του, με τα παιδιά του, με το οικογενειακό του περιβάλλον».

Τέλος, για τους στόχους της Παναχαϊκής, δήλωσε: «Στόχος είναι να περάσεις από την ανυποληψία, να »φύγεις» από την Πελοπόννησο. Να »κατασκευάσεις» παίκτες. Να πως εδώ πως είναι όλοι Έλληνες οι ποδοσφαιριστές μας και υπάρχουν και γηγενείς. Είναι παραπάνω από τους τρεις βαθμούς αυτό το πράγμα».

πηγή:matchnews.gr