Η αντρίκεια «συγγνώμη» του Ιβάν Σαββίδη

Δημοσιεύτηκε: 13/03/2018 - 14:34

Το γράψαμε και χθες ότι η τοποθέτηση του Ιβάν Σαββίδη για όλα όσα έγιναν την Κυριακή στην Τούμπα, θα γινόταν σήμερα και θα έλυνε κάθε είδους απορία, θα εξαφάνιζε κάθε σκιά, κάθε κηλίδα και κάθε σύννεφο για το τι τον οδήγησε να κάνει αυτό που έκανε στο ποδοσφαιρικό ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Το αφεντικό του ΠΑΟΚ ήταν ξεκάθαρο και δικαιώνει απόλυτα και όλα αυτά που γράψαμε χθες στο Patranews.gr:

Πρώτον, ζήτησε συγγνώμη για την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο.

Δεύτερον, εξήγησε την συναισθηματική του αντίδραση, αναφέροντας ότι προήλθε από την γενικευμένη αρνητική κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο το τελευταίο διάστημα.

Και τρίτον, ξεκαθάρισε ότι έκανε ό,τι έκανε αφενός για να αποτρέψει περαιτέρω έκρυθμη κατάσταση στο γήπεδο και αφετέρου για να προστατεύσει τους δεκάδες χιλιάδες φιλάθλους του ΠΑΟΚ από προβοκάτσιες, συμπλοκές, ανθρώπινα θύματα, κλπ.

Ο Ιβάν Σαββίδης, με την στόφα ενός πραγματικού ηγέτη, ο οποίος ξέρει το πως να κρατά το τιμόνι στα δύσκολα, αλλά και το να αναγνωρίζει, παράλληλα, τις ευθύνες και τα όποια λάθη του, ήταν κατηγορηματικός: Δεν είχε σκοπό να διαπληκτιστεί ούτε με την αντίπαλη ομάδα, ούτε με τους διαιτητές, ούτε με κανέναν.

Και σε καμία περίπτωση δεν απείλησε κάποιον.-

Τι έκανε; ΑΠΛΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΕ. Εντονα μεν, άκομψα και ανάρμοστα ενδεχομένως, όμως ήταν η αντίδραση ενός ανθρώπου που έχει επενδύσει σε δύσκολες εποχές στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο οποίος στηρίζει όσο κανείς την ελληνική οικονομία και που νιώθει ταυτόχρονα ότι αδικείται για πολλοστή φορά.  

Μακάρι τη γενναία και αντρίκεια στάση του προέδρου του ΠΑΟΚ, με την ξεκάθαρη ανακοίνωση που εξέδωσε, να την ακολουθούσαν και άλλοι. Όχι μόνο εντός των γραμμών του γηπέδου, αλλά και σε άλλους τομείς της ζωής, όπως π.χ. στις επιχειρήσεις ή στην πολιτική.

Η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα εδώ που βρίσκεται γιατί γέμισε από ανθρώπους που δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους. Ο Ιβάν Σαββίδης με την παλικαρίσια «συγγνώμη» του απέδειξε ότι είναι ΑΝΤΡΑΣ με κεφαλαία.

Υ.Γ.: Τι γίνεται από εδώ και πέρα; Ηρεμία, ψυχραιμία, να ξαναρχίσει σε μερικές ημέρες πάλι το πρωτάθλημα και όλα θα γίνουν όπως πρέπει να γίνουν. Ας παραμείνουμε ενωμένοι όλοι, γιατί μην ξεχνάτε ότι καραδοκεί και ο Ερντογάν. Μην βγάζουμε τα μάτια μας μόνοι μας σε αυτήν την χώρα…

Ιβάν Σαββίδης: "Θέλω να ζητήσω συγγνώμη - Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι"

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.