ΦΩΤΟ - Πάτρα: Ο Απόλλων έπαιξε μπάσκετ στα Αρσάκεια Σχολεία

Δημοσιεύτηκε: 03/10/2017 - 18:54

Μπάσκετ στα Αρσάκεια Σχολεία της Πάτρα...έπαιξε αντιπροσωπεία του Απόλλωνα. Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση των «μελανόλευκων» έχει ως εξής: «Τα Αρσάκεια Σχολεία της Πάτρας (Γυμνάσιο και Λύκειο) επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του Απόλλωνα Carna με αφορμή την 2α Οκτωβρίου, ημέρα που είναι αφιερωμένη στον σχολικό αθλητισμό.

Ο Απόλλωνας προσκλήθηκε από τους διευθυντές του Γυμνασίου και του Λυκείου, Δημήτρη Βλαχοδημητρόπουλο και Μάνο Πετράκη αντίστοιχα, και τους γυμναστές Θανάση Λουκόπουλο και Ευρώπη Λώλου. Παρών ήταν και ο τ. διαιτητής και κομισάριος Γ. Θεοδωρόπουλος, ο οποίος διδάσκει στα Αρσάκεια Σχολεία.

Την αντιπροσωπεία του Απόλλωνα Carna αποτελούσαν οι αθλητές Γιώργος Αποστολίδης, Μάριος Ματαλών και Πάνος Ερμείδης. Οι αθλητές συνοδεύονταν από την Ευαγγελία Λάππα - Νιάρου, μέλος της ΚΑΕ και υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων.

Η κα Λάππα-Νιάρου παρουσίασε τους αθλητές στους μαθητές και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις αξίες του αθλητισμού, το «ευ αγωνίζεσθαι», τις ίσες ευκαιρίες και την διαφορετικότητα. Επίσης, εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο αθλητισμός αναδεικνύει το εύρος των Ολυμπιακών αξιών μέσα από προσωπικές υπερβάσεις. Αναφέρθηκε διεξοδικά στην ιστορία του Απόλλωνα Πάτρας που μετράει 90 χρόνια ζωής και στην εξέχουσα θέση που κατέχει στον αθλητισμό της νοτιοδυτικής Ελλάδας.

Οι μαθητές έκαναν ερωτήσεις στους αθλητές για το μπάσκετ, την προσωπική τους διαδρομή, τις επιτυχίες και τις ανησυχίες τους, τον τρόπο ζωής τους κ.ά. Στη συνέχεια οι αθλητές έπαιξαν μπάσκετ με τους μαθητές και τις μαθήτριες, μοιράζοντας χαμόγελα και εισπράττοντας τα χειροκροτήματα των παιδιών».