Ήλθαμε για να μείνουμε και να επηρεάσουμε δημιουργικά τις εξελίξεις!

Δημοσιεύτηκε: 15/12/2017 - 17:38

Το νέο επιμελητηριακό τοπίο είναι γεγονός. Θέλω, ασφαλώς, να συγχαρώ τον επανεκλεγέντα Πρόεδρο κ. Πλάτωνα Μαρλαφέκα και να ευχηθώ καλό κουράγιο και δύναμη στο νεοεκλεγέν Διοικητικό Σύμβουλο.

Η επόμενη μέρα των εκλογών δεν έχει καμία σχέση με την προηγούμενη. Τα δύο κυριότερα, νέα δεδομένα είναι, προφανώς, η αυτοδυναμία της παράταξης Μαρλαφέκα και η ανάδειξη του δικού μας συνδυασμού «Επιμελητήριο για όλους», ως δεύτερης δύναμης του φορέα μας. Μία δύναμη που βασίστηκε στην αγωνιστικότητα των συνυποψήφιων μου και στην καθαρότητα του δημόσιου λόγου μας.

Αισθάνομαι προσωπικά την ανάγκη να ευχαριστήσω τον επικεφαλής της παράταξης μας Παναγιώτη Κρίκη, διότι με τίμησε με την εμπιστοσύνη του και μου έδωσε την ευκαιρία να πάρω το «βάπτισμα του πυρός» στα κοινά. Βίωσα μαζί του μια πρωτόγνωρη εμπειρία και έκανα τον αγώνα μου, εμπνεόμενος από τις αρχές και τα προτάγματα των προεκλογικών δεσμεύσεών μας. Κάναμε, έναν ειλικρινή, τίμιο και αξιοπρεπή αγώνα, έχοντας την τύχη να έχουμε επικεφαλής την ηγετική φυσιογνωμία του Παναγιώτη Κρίκη, που δίδαξε πολιτικό πολιτισμό και στάθηκε στο ύψος των ιδιαίτερων περιστάσεων της εκλογικής αναμέτρησης.

Σε ατομικό επίπεδο είμαι υπόχρεος απέναντι στις εκατοντάδες των ψηφοφόρων που τίμησαν το «Επιμελητήριο για όλους» και δη απέναντι σ’ αυτούς που εκδήλωσαν την προτίμησή τους στο πρόσωπό μου, τους οποίους ευχαριστώ με όλη τη θέρμη της ψυχής μου.

Το «Επιμελητήριο για όλους», σε διάστημα δύο μόλις μηνών, κατέστη, όπως είναι γνωστό, δεύτερη επιμελητηριακή δύναμη, με ποσοστό 23%. Πρόκειται για μια σπουδαία υποθήκη, με πολλαπλασιαστική μεσομακροπρόθεσμη ισχύ. Στο σημείο αυτό, αξίζουν ιιδαίτερης μνείας η κ. Μ. Φιλοπούλου, ο κ. Α. Κουνάβης και ο κ. Δ. Πλέσσας που πρωτοστάτησαν στην ίδρυση του συνδυασμού μας.

Αποδείχθηκε ότι η παράταξή μας είναι γέννημα της ανάγκης των καιρών, που θα είχε, αναμφίβολα, περισσότερα εκλογικά κέρδη αν διέθετε διπλάσιο ή τριπλάσιο χρόνο για να επικοινωνήσει τις θέσεις και τις δεσμεύσεις της.

Στα χρόνια της κρίσης, δυστυχώς, χάθηκαν πολλές επιμελητηριακές δυνάμεις. Χιλιάδες μικρομεσαίοι γονάτισαν και ο φορέας μας συρρικνώθηκε. Το «Επιμελητήριο για όλους» ήλθε στο προσκήνιο για να δώσει κουράγιο στους παραμελημένους μικρομεσαίους και να συμβάλει στη διερεύνηση των οριζόντων του φορέα, με όρους διαφάνειας, ισονομίας και αποτελεσματικότητας.

Κάναμε την αρχή. Είμαστε στην αρχή και ο δρόμος της αναστήλωσης των ελπίδων χιλιάδων επαγγελματιών είναι μακρύς. Το «Επιμελητήριο για όλους» είναι εδώ! Ήλθε, η παράταξη, για να μείνει και να πολλαπλασιάσει τις δυνάμεις της.

Εχέγγυα αποτελούν τα άφθαρτα υλικά του συνδυασμού μας και η ηλικιακή προοπτική της μεγάλης πλειοψηφίας των στελεχών μας.

Χαίρομαι γιατί κομίζουμε το νέο και άφθαρτο παρόν και μέλλον της επιμελητηριακής κοινότητας της Αχαΐας. Εκτιμώ δε, ότι πορευόμενοι ως συμπαγής παράταξη, με ισχυρό και υπεύθυνο αντιπολιτευτικό ρόλο, θα επηρεάσουμε τις εξελίξεις προς την κατεύθυνση της υγιούς και ισόρροπης οικονομικής ανάκαμψης της Αχαΐας.

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.