Απ’ την κραυγή στην σιωπή

Δημοσιεύτηκε: 22/02/2018 - 20:48

Η Ελλάδα είναι η χώρα που αποδεικνύει ανά τους αιώνες ότι αρέσκεται να ζει στα άκρα.  Μεγαλουργεί, βουλιάζει, κατακτά, χάνει, προσπαθεί, επαναπαύεται, υποστηρίζει και καταδικάζει … και όλα αυτά στο κόκκινο. 

Δεν είναι λοιπόν άξιο απορίας το πώς σε δύο δεκαετίες ο λαός με τα πράσινα και τα μπλε καφενεία έγινε αυτός του «σιγά μην πάω να ψηφίσω». Μία σειρά από αλυσιδωτές απογοητεύσεις έγιναν η αιτία ο Έλληνας να χάσει κάθε ενδιαφέρον για την πολιτική ζωή του τόπου του και να παραιτηθεί κρυμμένος πίσω από μια τάχα διαμαρτυρία που συχνά παίρνει το όνομα της αποχής ή των ξαφνικών και χωρίς διάρκεια  "εκρήξεων" όπως συνέβη με το δημοψήφισμα.

Φτάσαμε να τρώμε σε τραπέζια με παππούδες που έχουν μείνει στις μυθικές συγκεντρώσεις του Αντρέα, με γονείς που ψηφίζουν κάθε χρόνο και κάτι άλλο γιατί δεν θυμούνται τι είναι «ιδεολογία» και πίστη στα κατά καιρούς ανακοινωθέντα και με παιδιά που καμία όρεξη δεν έχουν να ασχοληθούν με τα κοινά αφού μεγαλώνουν με στόχο να φύγουν το γρηγορότερο από τη χώρα.

 Κι αυτό δυστυχώς είναι το καλό μας σενάριο. Γιατί υπάρχουν και τραπέζια που και ο παππούς και η μαμά κλείνουν την τηλεόραση στις 8 και την ξανανοίγουν στις 9 για το καινούριο επεισόδιο στο τούρκικο και όταν δε φτάνουν εκλογές, πάνε κάποιο ταξίδι για να μην είναι δα και μες το μπάχαλο το ΣΚ τους.

Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που το ένα ψέμα διαδέχεται το άλλο στις ανακοινώσεις και τα δελτία και ο Έλληνας γελά αντί να διαμαρτύρεται.  «Ρε τον μπαγάσα την είπε πάλι την κοτσάνα του» λέμε για τον πρωθυπουργό κι εκείνος μάλλον χαίρεται γιατί πέτυχε την αμεσότητα που τόσο προσπαθεί πετώντας την γραβάτα και ανακοινώνοντας το μέλλον μας στο twitter.

Μάλλον βαρεθήκαμε, μάλλον παραιτηθήκαμε,  αλλά ένα είναι το σίγουρο. Πρέπει να βαρεθούμε και την απάθεια γιατί κανείς παρατηρητής του καναπέ δεν έκανε ποτέ την αλλαγή όσο κι αν φώναζε στον μπατζανάκη του ότι αυτός του τα χε πει.

Εβίτα Μίντζα

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.