Η Mercedes SL βγαίνει πάλι μπροστά

Δημοσιεύτηκε: 01/04/2018 - 19:01

Οι σχετικά χαμηλές πωλήσεις της SL τα τελευταία χρόνια φαίνεται πως δεν πτοούν την Mercedes, η οποία δείχνει πρόθυμη να εξελίξει την επόμενη γενιά του μοντέλου. Αρχικά οι πληροφορίες από το γερμανικό στρατόπεδο ανάφεραν πως δεν θα υπάρξει συνέχεια, αφού η συγκεκριμένη κατηγορία μπορούσε να καλυφθεί επαρκώς από την γκάμα της Mercedes-AMG GT.  

Ωστόσο, ο επικεφαλής της φίρμας, Dieter Zetsche, υποστήριξε σε πρόσφατες δηλώσεις τους πως το μοντέλο θα έχει συνέχεια και η επόμενη γενιά του θα κάνει τη διαφορά. 

To λανσάρισμα της νέας SL υπολογίζεται για το 2021 και αναμένονται πολλά κοινά στοιχεία με την Mercedes-AMG GT, σε επίπεδο εμφάνισης και τεχνικού υπόβαθρου. Σαν βάση θα χρησιμοποιηθεί μια νέα πλατφόρμα με περισσότερα στοιχεία από αλουμίνιο για μείωση βάρους και ταυτόχρονα η γκάμα των μηχανικών συνόλων θα είναι πιο αποδοτική από ποτέ. 

Μεταξύ άλλων, η έκδοση SL 43 θα χρησιμοποιεί έναν 3λιτρο 6κύλινδρο τούρμπο κινητήρα βενζίνης με 435 άλογα και η SL 53 θα κινείται από τον γνωστό V8 Bi Turbo των 4.000 κυβικών εκατοστών με 550 άλογα περίπου. Στην γκάμα αναμένεται να υπάρξουν και άλλες εκδόσεις, ενώ όλα τα μηχανικά σύνολα θα συνδυάζονται σύστημα 48 V για μεγαλύτερη ισχύ και οικονομία. 

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.